Transport til og fra Bælum

Transport til og fra Bælum kan være et problem: her finder du måske en løsning

Image by OpenClioart-Vectors from Pixabay

Nabokørsel - samkørsel i landsbyen

Kilde: uddrag fra voreomstilling.dk

Bor man i en landsby kan der være langt til indkøbsmuligheder, arbejde, skole og fritidsinteresser. Samtidig er mulighederne for kollektiv transport ofte begrænsede. For mange landsbybeboere bliver det at have adgang til en bil derfor en vigtig del af dagligdagen, og det bliver hurtigt til mange ture, når landsbybeboerne kører i bil til de daglige gøremål. I Føns ved Middelfart og Ødis ved Kolding vil beboerne bruge bilen smartere, og forsøge at samle flere i samme bil, ved at invitere naboen med, når der skal handles ind eller pendles til arbejde. At være flere i bilen gavner ikke bare pengepungen, det nedsætter også CO2-udslippet til gavn for klimaet, samtidig med at det at køre sammen kan øge sammenholdet og fællesskabet i landsbyerne.

Nabokørsel i Bælum?
Har vi samme problemstilling i Bælum som i Føns og Ødis? Hvis dette skulle være tilfældet, er der så interesse for at få et lignende projekt på benene?
Bælum Lokalråd vil gerne være tovholder for sådan et pilotprojekt – og kan kontaktes her: Bælum Lokalråd.

Nordjyllands Trafikselskab

Flextur
Flextur er kollektiv trafik, hvor du bliver kørt fra adresse til adresse i stedet for fra stoppested til stoppested.
Læs mere her: Flextur

Plustur
Plustur er kollektiv trafik, hvor du bliver kørt mellem et stoppested og en adresse, så du nemt kan komme til og fra forbindelser med bus og tog.
Læs mere om: Plustur

Flexhandicap
Flexhandicap er et tilbud om kollektiv trafik til dig med et fysisk handicap, hvor du bliver transporteret med taxa eller handicapvenlige liftbusser fra din gadedør til adresser i hele Region Nordjylland og Region Midtjylland.
Læs mere her: Flexhandicap

Flexaktivitet
Flexaktivitet er en kørselsordning for dig, som er ældre og har brug for kørsel til dagcentre, genoptræning eller sundhedscentre.
Læs mere her: Flexaktivitet 

Flexlæge
 Flexlæge er en kørselsordning, for dig som skal til læge, speciallæge eller genoptræning, og som ikke kan benytte traditionel kollektiv trafik.
Læs mere her: Flexlæge

Flexskole
Flexskole er en kørselsordning som varetager kørsel af børn med et særligt behov, som har et fast kørselsbehov, eller hvis transportbehovet ikke kan udføres af traditionel kollektiv trafik. Der køres i faste ruter og til faste tidspunkter, hvor flere elever kører sammen i samme vogn.
Læs mere her: Flexskole

Flexsygehus
Flexsygehus er en kørselsordning for dig, der skal til undersøgelse eller behandling på et sygehus, og som ikke kan benytte almindelig kollektiv trafik.
Læs mere her: Flexsygehus

Bus & tog
Busser og tog forbinder Nordjylland på kryds og tværs, og du kan bruge de samme billetter og kort i alle busser og tog, så længe du kører i Region Nordjylland. Også når du rejser med Arriva Tog, Nordjyske Jernbaner og DSB.
 Læs mere her: Bus & tog

Pendler, samkørsel og privat biludlejning

GoMore
GoMore er Danmarks største portal for privat biludlejning og samkørsel. Find eller tilbyd lift eller lej bil af privatpersoner nær dig.
Læs mere her: GoMore

Pendlernet
En gennemsnitlig person der er tilmeldt i pendlernet.dk kører dagligt ca. 90 km. i bil. Det er vores erfaring gennem 15 år at det er dem der har langt mellem hjem og arbejde der finder sammen flere i bilerne.
Læs mere her: Pendlernet

Ta´Med
Ny samkørsels-app gør det nemt at søge og tilbyde lift til og fra arbejde. Der er et stort potentiale i samkørsel, mener FDM, der står bag appen ‘Ta’Med’, som flere store virksomheder allerede støtter.
Læs mere her: Ta´Med

Bælum Kalenderen

 
KONTAKT 


Bælum Lokalråd

 
AFSTANDE FRA BÆLUM TIL


✓ Aalborg 32 km
✓ Hadsund 14 km
✓ Skørping 17 km
√ Støvring 24 km
✓ Hobro 32 km
✓ Randers 50 km
✓ Års 44 km
✓ Kongerslev 7 km
✓ Terndrup 5 km
✓ Solbjerg 3 km
✓ Lille Brøndum 2 km
✓ Smidie 4 km

 
ANSVARLIG FOR SIDEN


N J Jørgensen